Over ons bedrijf

Oprichter Nico Mooij:

Het ondernemersbloed zat er bij Nico Mooij al vroeg in. In juli 1986 kocht hij een trekker en mocht ritten verzorgen voor het Amerikaanse leger. Elke dag tussen Rotterdam en geheel Duitsland. Al snel kreeg Nico het drukker en werd een tweede trekker gekocht. Eind 1987 voerde hij voor de eerste keer richting Polen. Destijds een bewuste keuze, de meeste vervoerders reden immers al op Italië en Oostenrijk. Achteraf gezien was dat een goede keuze, daar Nico met zijn bedrijf Mooij Forwarding & Logistics B.V. inmiddels met een wagenarsenaal van 87 trucks en 117 trailers ondersteund met circa 45-sub-contractors, die veelal uit de landen komen waar de lading uiteindelijk ook naar toe gaat: Oost-Duitsland, Polen, Tsjechië, alle GOS-landen (voormalig Rusland) en natuurlijk de Benelux.

Mooij heeft een vestiging in Legnica in de buurt van Wroclaw in Polen en een vestiging in Berlijn - Werder, Duitsland. “We hebben bij elke vestiging ongeveer 2.000 m2 aan kantoor/loods. We verzorgen vanuit Berlin - Werder ook steeds meer transporten voor collega vervoerders, zgn. stadsdistributie. Zij komen hun goederen afleveren met de grote internationale trucks, wij verzorgen de uitlevering in en rond Berlijn met distributie wagens, eventueel voorzien van een laadklep. Met deze vestigingen PL-Legnica , DE-Berlijn en de NL vestiging aan het industrieterrein in Milsbeek erbij, de ideale 3-hoeksverbinding voor onze transporten”, aldus Nico

Met 3 vestigingen van ons transportbedrijf de ideale 3-hoeksverbinding

Onze trucks rijden vanuit Milsbeek naar Berlijn, in Berlijn rijdt een andere chauffeur door naar Polen. In Polen zal een andere trucker de wagen dan weer aankoppelen aan zijn truck en doorrijden naar Rusland, waar we ook veel rijden. Deze zelfde chauffeur krijgt weer een geladen trailer retour naar bijv. België. Daaropvolgend gaat hij via Milsbeek, waar ook daar weer een geladen trailer staat, retour naar Duitsland. De in Milsbeek achtergelaten trailer wordt in Milsbeek weer opgepakt door een Nederlandse chauffeur die in België gaat lossen en vanuit daar op de terugweg weer diverse adressen laadt naar Milsbeek. Dat werkt erg efficiënt, prettig en de chauffeur is eigenlijk nooit ver van huis.
Tegenwoordig kun je alles zien via het systeem Fleet-Visor; rusttijden, hoelang een chauffeur nog mag rijden en ga zo maar door. Wij waren begin jaren negentig één van de eerste met zo een systeem. In de loop der jaren werd die steeds geavanceerder en continu verbeterd, daar waar nodig. Voor ons was het jaren geleden (1991) al een openbaring om met een chauffeur te kunnen communiceren die zich 2500 km achter Moskou bevond, mooi die vernuftigheid, daar moet je tegenwoordig in mee. Elke vestiging heeft toegang tot het programma en ook inzage in een voor iedereen toegankelijke planlijst. Daarin staat alles omschreven, van laden tot de eindbestemming van truck en trailer. Op die manier kan elke vestiging een truck en trailer reserveren op het moment van aanbod van een vracht, voor een klant uit hun desbetreffende land.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in transporten van en naar Oost-Europa

Vanaf het begin is Mooij actief en gespecialiseerd in transporten van en naar Oost-Europa. Voor zowel complete vrachten als groepage en geconditioneerd. Mooij Forwarding & Logistics B.V. wil klanten een constante kwaliteit leveren. Het bedrijf is ISO gecertificeerd, alle transport voldoet aan de eisen, wensen en verwachtingen van onze klant. Goederen worden in overeenstemming met gemaakte afspraken opgehaald en afgeleverd. Gemaakte afspraken worden altijd nagekomen! Een gezonde bedrijfsvoering, lange historie, goed personeelsbeleid met een laag verloop en lange relaties met klanten, zorgen ervoor dat de goederen met de juiste zorg en toewijding worden behandeld. De continuïteit op de lange termijn is gewaarborgd. Door een platte organisatie met vaste mensen op vaste plaatsen is Mooij in staat om snel en slagvaardig te reageren op alle vragen. Goed overleg, flexibiliteit en creativiteit leiden tot de juiste oplossingen.

Dagelijks vertrekt men vanuit Nederland en België met groepage zendingen, deelpartijen en complete ladingen, snel en betrouwbaar naar hun bestemming. Elke vestiging heeft daarbij een eigen expeditie afdeling. Deze afdelingen verzorgen ladingen naar geheel Europa, bijvoorbeeld van Polen naar Italië van Duitsland naar Noorwegen of van Nederland naar Spanje. Elke vestiging is verantwoordelijk voor zijn eigen land van export. De transporten worden uitgevoerd met eigen truck en trailer maar ook met charters. Dit systeem van werken is flexibel en heeft een groot voordeel: Onze klanten worden te woord gestaan in hun eigen taal, dat vergroot ons gebied. Oorspronkelijk reden wij veel naar Oost Europa, maar tegenwoordig zien we steeds meer eigen trucks in diverse landen van Europa. Dat is ook de reden dat we onze naam veranderd hebben van Mooij Oost Europa Service naar Mooij Forwarding & Logistics.

Dubbel laden, een duurzaam en kosten besparende transport oplossing.

Dubbel laden is de optimale logistieke oplossing voor transporten. Om voor de klant iets extra’s te bieden, heeft Mooij afhankelijk van het te vervoeren product, een dubbel laadsysteem ontwikkeld voor hun mega trailers.  De tweede laadvloer van aluminium houdt het eigen gewicht van de oplegger laag en maken een optimaal laadvermogen mogelijk. Vooral voor de automotive (auto industrie) een ultieme oplossing. Voor diverse klanten hebben we het aantal wekelijkse transporten vanuit Polen kunnen reduceren van 75 vrachten naar 30 tot 35 vrachten per week.

Niet alleen dubbel deck maar ook tripple deck is een nieuwe trend vooral gebruikt bij producenten van medisch equipment. Als resultaat hiervan, het afgelopen jaar ook gestart met het Multimodal verhaal Double-Tripple Deck systeem vanaf het continent naar de UK.

Mooij Forwarding & Logistics B.V.
Ovenberg 29 Nederland

Tel: (0485) 51 1722

Contact

Mooij Forwarding & Logistics GmbH
Berlijn, Duitsland
Mooij Forwarding & Logistics
Legnica, Polen

Bel. T +31 485 511722 Offerte aanvraag

Nederland - Milsbeek

Mooij Forwarding &
Logistics B.V.
Ovenberg 29
6596 DP Milsbeek NL

T: +31 485 511722 | MAIL

Duitsland - Werder

Mooij Forwarding &
Logistics GmbH
Am Magna Park 1
14542 Werder DE

T: +49 3327 731 78 10 | MAIL

Polen - Legnica

Mooij Forwarding &
Logistics Sp.z.o.o.
Ul. Pulkownika Karola Myrka 32
59220 Legnica PL

T: +48 768197704 | MAIL

© Nico Mooij forwarding & logistics B.V. 2024